Scrum Retrospective Blog : Een Koninklijke Terugblik: De Koningsdag Retrospective

Delen via

Een Koninklijke Terugblik: De Koningsdag Retrospective

19 April 2024 | 76 keer bekeken

Koningsdag brengt niet alleen een golf van oranje en festiviteiten met zich mee, maar biedt ook een unieke kans voor teams om gezamenlijk terug te kijken op hun recente inspanningen - een Koningsdag retrospective. In deze kleurrijke reflectie nemen we een wandeling door de straten van onze recente sprint, onderzoeken we onze successen, struikelingen en kansen voor groei, allemaal gehuld in het Koningsdag-thema.

Verkopen! (Wat ging niet goed)

Net zoals een marktkoopman die zijn waren niet verkocht krijgt, kunnen we momenten hebben gehad waarop onze inspanningen niet de gewenste resultaten opleverden. Laten we eerlijk bespreken wat niet goed ging, welke obstakels we tegenkwamen en welke lessen we hieruit kunnen trekken om soortgelijke problemen in de toekomst te voorkomen.

Begeleiding (Wat kan beter)

Als gidsen die hun groep door de menigte leiden, moeten we ook kijken naar gebieden waar we meer begeleiding en ondersteuning nodig hebben. Zijn er aspecten van ons werkproces die verbeterd kunnen worden? Hebben teamleden extra ondersteuning nodig? Laten we samen brainstormen over manieren waarop we elkaar kunnen helpen om nog beter te worden en ons werk efficiënter te maken.

Feest vieren! (Wat ging perfect)

Plaatje van de Koningsdag RetrospectiveEn laten we vooral niet vergeten om te vieren! Net zoals het bruisende feestgedruis op Koningsdag, zijn er ongetwijfeld momenten geweest waarop alles op rolletjes liep en we trots kunnen zijn op wat we hebben bereikt. Laten we deze momenten vieren en waarderen, en ons laten inspireren door het succes dat we hebben behaald. Wat waren onze hoogtepunten tijdens deze sprint? Hoe kunnen we dit momentum vasthouden en gebruiken om verder te groeien en te excelleren?

Met deze drievoudige benadering van onze retrospective, kunnen we waardevolle inzichten verzamelen die nodig zijn om te blijven groeien als team en als individuen. Laten we onze ervaringen delen, van elkaar leren en samen streven naar voortdurende verbetering, terwijl we het succes vieren dat we onderweg behalen.

Dus laten we onze oranje kleuren aantrekken en deze Koningsdag retrospective omarmen als een kans om samen te groeien en te bloeien.

« Een vastgelopen Retrospective, wat doe j... De kwartaal Retrospective... »

Schrijver van deze post

Hoi, Ik ben
Serge van Veenendaal

Scrum Master/Verander Expert bij de Nederlandse Spoorwegen, één van de schrijvers van de blog berichten en eigenaar van deze website!

Volg mij op


Scrum producten nodig?

Bekijk de Scrum boeken op Bol.com

Bekijk de Time Timer Plus op Bol.com

Bekijk de JBL draadloze speakers op Bol.com

Laatste 3 blog berichten